13
jan 15

1-es villamos

Ritkán lépnek oda hozzám a villamosmegállóban… még ritkábban gurulnak oda.

Ma reggel ez is megtörtént: egy mozgáskorlátozott kerekesszékes lány zavarta meg a reggeli kávé körül keringő kusza gondolataimat. (hopp 4K-s alliteráció, lajong! :) )

Megkért, hogy segítsek neki felszállni a nem éppen számára kialakított, hagyományos 1-es villamosra.

Ez a kérés gyorsan felébresztett.. Én szeretem a kihívásokat, de ettől kikerekedett a szemem, természetesen azonnal beleegyeztem.

Megpróbálkoztam félénken egy javaslattal, hogy biztosan jó úton jár-e, és csak így juthat-e el a céljához, de azt mondta a fél várost meg kellene egyébként kerülnie, úgyhogy ezt nem feszegettem tovább.

Szerencsére pont jött egy másik srác, aki szintén első kérésre beadta a derekát, szó szerint, mert ő emelte a szék elejét, én pedig a hátulját.

Ketten könnyedén feldobtuk a lányt a villamosra, aztán utazás közben megtudtuk, hogy valójában azért kénytelen leszállni az Erzsébet Királyné útnál, mert a Kacsóh Pongrác megállóba telepített mozgássérült lift nem működik. Persze ez kívülről nem látszik rajta, és a múltkor meg is szívta: a szinte kihalt megállóban ragadt, mert 38 lépcsőfokon le-slide-olni nem menő.

Jól van ez így? Nem kellene rá egy nagy Out-of-order felirat, hogy már a villamosról látsszon, ne itt szállj le a babakocsival? Vajon a vonal mentén a többi sem működik?

Te mit tettél volna?

keywords:

Comments are closed.